Vanskelig valg

Det å knytte til seg en hundevalp er omtrent et like vanskelig valg som å bestemme seg for en familieforøkelse. En valp som etterhvert blir en fullvoksen hund, trenger  omsorg og deg like mye som et barn. Derfor beskriver vi hundeeiere, eller oss som tidligere hundeeiere, at en hund er som ett familemedlem som trenger omsorg, god oppvekst, oppdragelse og mye kjærlighet.

Det er ikke bare å skaffe seg en valp å tro at dette fikser vi. For det første er det en avgjørelse  som må taes sammen med familien. Om ikke «alle er med» så er det allerede ett dårlig grunnlag for å skaffe seg hund. Jeg bestemte meg allerede noen uker etter at Easy døde fra oss, at et liv uten hund blir altfor tomt. Det er liksom noe som mangler. Å overbevise kona var unødvendig, for følelsen var gjensidig. Barna trengte overhodet ikke overbevises.

Fullvoksen Eurasier. Bildene er lånt med tillatelse av Bittebits kennel.

Så var det dette med rasevalget da. Vi hadde en formening om hvilken rase vi hadde lyst på. Vi leste grundig om Alaska malamute, Shiba, American akita og Siberian husky. Men helt tilfeldig så gikk vi inn på Norsk kennelklubb NKK, sine nettsider å tok en enkel test. Der kom ingen av de nevnte rasene opp som forslag, men vi fikk fullklaff på Eurasier og vi ble nysgjerrig. Jeg skal ærlig innrømme at vi ikke hadde hørt om denne rasen før. Vi har derfor brukt det siste halve året på å lese oss opp, kontaktet bekjente som har denne rasen, kontaktet flere oppdrettere og Norsk Eurasier klubb for info.

Hentet fra wikipedia så er Eurasier en hyggelig familiehund. Den er ingen brukshund og skal heller ikke ha jaktlyst. Den er ingen vakthund, men er en utmerket varsler da den er meget oppmerksom uten å være bjeffete og kan brukes til alt, deriblant snørekjøring og kløv. Hannene blir normalt ca. 52–60 cm i skulderhøyde og veier gjerne ca. 23–32 kg. Tispene blir normalt ca. 48–56 cm i skulderhøyde og veier gjerne ca. 18–26 kg.

Vi har fått svar fra tre oppdrettere som håper å kunne ha leveringsklare valper våren/sommeren 2019. Noe som passer best for oss. Så da er det bare å sette seg på valpeliste når valpene kommer, og håpe på at nettopp vi blir veid gode nok til å få kjøpe en Eurasiervalp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *